Na regen komt…

februari 24, 2010 – 21:50

Na regen komt...

Lokatie: Maastricht (Nederland) Lengte rit: 41,18 Kilometer Hoogtemeters: 364
Tijd: 01 uur, 32 minuten Gemiddelde: 26,6 Km/p/u Beeld: 10:35

Vandaag was het de hele dag heerlijk weer en ik had ook nog eens papadag. Helaas moest Marjolein ’s ochtens nog naar de fysiotherapeut anders was ik om 9 uur al op de tweewieler gesprongen. ’s middags  hebben we heerlijk gelunched bij de ”Tragedie” (prima tent maar zo heet het hier in de volksmond), met z’n drie nog wel. Liewe trok veel bekijks, ”knap menneke hoor”. Ja hè antwoordde ik de oudere dame, heeft hij vast van z’n vader. Net als we naar de parkeergarage lopen gaat het regenen. Kut, daar gaat m’n rondje.

Gelukkig is het snel droog en kan ik nog voor een goed anderhalf uur stampen naar buiten. Ik ben nog geen 11 minuten weg en het begint te plenzen. Weet je wat het is met regen. Vertrekken in die natte buitendouche da’s maar niks maar als je al op weg bent dan is het machtig mooi. Ik ga er harder van rijden. Tja, je wilt immers toch kilometers vol maken maar toch ook wel weer snel naar huis voor een warme choco. Onderweg valt het me eigenlijk nu pas op hoe slecht de wegen zijn na deze winter met veel sneeuw, ijs en strooizout. De weg langs ’t Rooth naar boven lijkt onderin wel een grindpad. Toch zonde, het was hier van de zomer nog een mooi zwart glad biljardlaken. Ze mogen hier wel eens met de dweilwagen uit Vancouver langs komen. Ja, wel de Zamboni niet die prullen waar ze het hobbelijs mee maakte voor onze schaatsers. Prima staaltje free-publicity trouwens voor de Italiaanse ijswagens. Even het Olympisch schaatstoernooi redden. Blijkt toch dat die Italianen meer met ijs kunnen als er alleen maar hoorntjes mee vullen.

Even verder op rijd ik over de Oudemolenweg in de plenzende regen maar rechts van me schijnt weer een mooi zonnetje. En ja hoor, daar is ie dan de eerste regenboog van dit jaar. Zie je Sven, denk ik, na regen is er altijd zonneschijn. Zelfs als je door je coach de verkeerde baan in word gestuurd net als je op koers ligt voor goud op de 10.

Ik zeg, laat het voorjaar staat voor de deur.
Kilometers maken!

Tags: , , , ,


  1. 2 Responses to “Na regen komt…”

  2. By Kevin on mrt 29, 2010 | Reply

    Sow, wat een lelijke kop! Die kleine heeft dus blijkbaar dat lekkere koppie niet van pa!

  3. By Jorg on mrt 29, 2010 | Reply

    Tsja, je kan niet alles hebben hè?!

Post a Comment