Hieper de piep, hoera!

oktober 27, 2010 – 22:05

Hieper de piep, hoera!

Lokatie: Sibbe Lengte rit: 88.6 Hoogtemeters: 993
Tijd: 03 uur, 34 minuten Gemiddelde: 23,4 Km/h Beeld: 11:18

Ja ja, er viel het een en ander te vieren deze week. Wat dan, vraag je je nu waarschijnlijk af? Ik vier deze week vier dingen tegelijkertijd. Laat ik het maar in chronologische volgorde afhandelen.

1. Kleine directeurtjes worden groot.
Liewe is maandag 1 jaar geworden. Niet dat we er maandag iets mee hebben gedaan maar dat heeft een reden. Daarover zometeen meer. Liewe zijn verjaardag werd zaterdag al volop gevierd. Het leek zowaar een heus kinderfeestje. Buiten regende het honden en katten dus iedereen – inclusief kroost – bleef binnen. Nou dat hebben we geweten! Met 16 volwassenen en een stuk of 8 kleine etterbakken, in een woonkamer van krap 58 vierkante meter is het al snel een gekkenhuis. Klapstuk van de dag was het cadeau van broers Arie en Bob. Liewe kon z’n ogen niet geloven toen de – voor Liewe – levensgrote brandweerauto werd uitgepakt. De hele avond heeft ie zo trots als een pauw op z’n nieuwe speeltje gezeten. Dat belooft wat voor volgend jaar. Wat zou er dan komen? Een kiepwagen met aanhanger, ’n crossmotor of een mini-racefiets? We gaan het meemaken.

2. In voor- en tegenspoed
Daar zaten we dan – op maandagochtend 10:30 op het stadhuis – helemaal opgedoft en glunderend voor de meneer van de burgerlijke stand. Ja ja, wie had dat gedacht. Jorg Kuijl en trouwen. Omdat Marjolein en ik dit trouwfestijn redelijk last minute in elkaar hadden gestoken, bleef het maandag bij een bescheiden – maar zeker niet minder gezellig – feestje met paps en mams, broers en zussen en een handjevol familie. Na een overheerlijke lunch stapten we in de auto voor onze zeer korte honeymoon.

Den Haag was de bestemming van keuze. We zouden er heerlijk eten, uitslapen en een beetje cultureel doen. Met de nadruk op ’we zouden’! De regel in voor- en tegenspoed van anderhalve dag eerder werd al snel van toepassing. De tegenspoed kwam al snel om de hoek. Zaten we net – na heerlijk ergens tapas te hebben gegeten – in de bioscoop naar de slechtste film ( Eat Love Pray) van dit decennium te kijken; stormt Marjolein de zaal uit om eens fijn 10 minuten haar oor op de grote witte telefoon te luisteren te leggen! Bllleeewww, heeft het vervolgens een hele nacht lang geklonken vanaf het toilet.

De volgende dag ging deze kersverse echtgenoot – zoals het hoort – voor de vrouw op zoek naar wat maagtabletjes. De toch al korte huwelijksreis werd ingekort want niet veel later spoot het ook bij mij van achter en van voor met bakken tegelijk eruit. Buikgriepje… Proost!

3. Volhouden
Het derde feestje is het heuglijke feit dat ’Koers van de Dag’ nu een half jaar online is. Dat betekent dat ik al een half jaar elke week op de fiets een foto knip, er een stukje bij schrijf en het online zet. Terugkomend ritueel is ook om wekelijks de bezoekersstatistieken te bekijken. Juist die statistieken geven aan dat er wekelijks meer bezoekers bijkomen. Een half jaar bloggen heeft geresulteerd in ruim 3500 unieke bezoekers. Ook is te zien dat er zich ondertussen een vaste schare lezers aan het vormen is. Zo is dik 17% van de bezoekers meer dan 10 maal terug gekomen voor een nieuw artikel. Daar doe je het uiteindelijk ook wel een beetje voor. Uit die statistieken kun je trouwens grappige dingen halen. Zo komt het gros van de bezoekers uit Amsterdam, goede tweede is Maastricht, op de voet gevolgd door Heerlen en Tilburg. Maar zelfs in Schoonbron en Bleiswijk weet men de ’Koers van de Dag’ met enige regelmaat te vinden. Al met al reden genoeg om door te gaan. Wie weet met wat uitbreidingen. Bijvoorbeeld een Foto Top 10 of een sectie met te downloaden routes. Heb je suggesties… laat het weten!

4. Vijf voor de prijs van één
Tsja, omdat het de voorbije weken een beetje druk was, ben ik in die weken niet echt toegekomen aan mijn ’wekelijkse’ blog. Het is niet zo dat ik in de weinige vrije tijd dan maar een beetje op mijn luie reet heb gezeten. Nee nee; integendeel zelfs. Ik heb gewoon op de fiets gezeten en dus ook elke week een mooie plaat geschoten. Ook elke week begonnen aan het schrijven van een stukkie. Maar ja, het bleef steeds maar bij beginnen. Tot vandaag dan. De stukjes zijn geschreven. Bij de foto’s hier en daar aan een schuifje getrokken en met een paar drukken op de knop staat nu alles online. Stop dus niet met lezen maar ga gewoon door met de onderstaande artikelen. Vier stukjes leesvoer met een mooie foto voor de prijs van één. Als dat geen feest is?!

Tags: , , , ,


 1. 6 Responses to “Hieper de piep, hoera!”

 2. By Kleine kluit on okt 28, 2010 | Reply

  Driewerf hoezee, maar ik wil n plaat van m’n neef op die stoere brandweerwagen!

 3. By Eveline on okt 29, 2010 | Reply

  Gefeliciteerd! Zoontje van 1, getrouwd, succes online! Goed bezig! Bij deze kun je ook bezoekers uit stockholm aan je lijstje toevoegen. Leuk om hier in de metro je verhalen over het limburgse landschap te lezen.

 4. By FAKU/Jan. on okt 31, 2010 | Reply

  4 voor de prijs van 1.
  voor 2 van de 4 nog maar even een VAN HARTE PROFICIAT.
  2 om snel te vergeten.
  nu weer op voor de normale dingen van de dag of week.

 5. By Rick on nov 1, 2010 | Reply

  Mijn buurman is laatst 50 geworden en wil van zijn Volvo Station af. Misschien iets voor je new lifestyle ;)

  Er past makkelijk een Labrador in!
  Gefeliciteerd kerel.

 6. By Jeroen van der Burgt on nov 2, 2010 | Reply

  Inspirerende woorden…pakkend beeld.
  Dichtbij jezelf, zoals ik je ken!
  Je maakt verbinding met jezelf en dus met je omgeving, de mensen om je heen, heel dichtbij maar ook heel ver af. Dit RAAKT, dit VERBINDT !

 7. By Arthur Visser on dec 18, 2010 | Reply

  Routetips zijn wat mij betreft welkom, vooral met klimmetjes erin. Ik heb deze zomer een route gemaakt op basis van alle min 1 kuitenbijters mooiste en gefietst. Ik moet e.e.a. nog even corrigeren en dan zet ik die online bij everytrail.com.
  Zo vond ik de route over de Wanne van Luik-Bastenaken-Luik veel mooier.

  En als Martijn verder Kagenaar heet doe je ‘m dan de groeten?
  Uit Santpoord-Noord.

Post a Comment