Nieuwe ronde, nieuwe kansen

januari 4, 2011 – 12:00

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Lokatie: Cheratte (België) Lengte rit: 68,3 Hoogtemeters: 603
Tijd: 02 uur, 43 minuten Gemiddelde: 25,2 Km/h Beeld: 12:03

Al vier weken achter elkaar stond ik elk weekend bijna huilend door het raam naar buiten te staren. Gek werd ik d’r van; altijd maar die witte prut op straat. Sneeuw is leuk, maar toch echt alleen als het onder m’n snowboard zit! Tijdens elke week die weer voorbij ging, voelde ik mijn pens ’n centimeter groeien. Ik heb ook serieus op het punt gestaan om zo’n binnentrainer te kopen. Het beeld van mezelf hijgend in ’n spandex broekje al fietsend voor een beeldscherm – met daarop een virtuele Alpe d’Huez of la Marmotte – weerhoudt me echter van het kopen van zo’n ding. Jammer voor meneer Tacx, maar binnen fietsen is toch (nog) echt niets voor mij. Ik wacht wel op mijn kans.

Die kans kreeg ik na een rustige nieuwjaarsnacht bij vrienden in Den Bosch. ’s Ochtends keek ik wederom uit het raam. Tot mijn blijde verbazing was de dooi ingevallen en de meeste sneeuw wel verdwenen. Ik trok m’n pakkie aan, vulde een bidon met kokend water, pompte mijn bandjes op en stak een krentenbol in m’n snavel. Weg was ik. De eerste rit van het nieuwe jaar. Oei, wat was het koud! En; oei, waar wat was mijn conditie achteruit gehold in vier weken niets doen.

Afgelopen zondag maakte ik gelijk de tweede rit van het jaar. Eventjes naar Luik en terug; hier en daar een pukkel meepakkend voor de broodnodige krachttraining. Na ruim 600 hoogtemeters in krap 60 km vond ik het wel genoeg voor de tweede rit van het jaar. Bijna thuis, hoor ik achter me: pfffffffff. Shit. Lek! Tsja, daar stond ik dus. Probeer maar eens, al klappertandend, met stijf bevroren jatten een bandje te verwisselen. ’n half uur en een heel scheldwoordenboek verder kon ik mijn weg weer vervolgen. En ja hoor, nog geen 800 meter verder, weer lek. Dikke lul d’r mee; dacht ik. Nog 7 kilometer doorploegen en dan sta ik prinsje heerlijk onder de hete douche. Volgende week ’n nieuwe ronde met nieuwe banden.

Qua werk hoop ik dat we de koers van afgelopen jaar kunnen door zetten. We hebben gewerkt aan mooie, spraakmakende en leuke projecten. Onder andere de huisstijl voor Eijsden-Margraten, een landelijk communicatie- en beursconcept voor Bouwfonds en een mooi verhaal met dito uitvoering voor Sabic. Voor de laatst genoemde zijn we druk bezig met een animatie voor de lancering van een aantal nieuwe producten. Heel spannend, maar geweldig om aan te werken. Voor mezelf in het bijzonder omdat ik aan de basis mocht staan van deze projecten. Het is erg inspirerend om te zien dat de strategie die je hebt opgezet ook werkt in de uitvoering. En als kers op de taart die 2010 heet, kwam de vraag van stichting Zuid-Limburg Regiobranding of ik wilde meewerken aan een filmportret. Nou, graag.

Ook ik zie namelijk wel in, dat als we het hier in het Zuiden uitdagend, leuk, inspirerend en aantrekkelijk willen houden, je moet investeren in de toekomst. Dus werk ik daar graag aan mee. Ik hoop dat ik naast mijn portretfilmpje nog ergens een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van een Zuid-Limburg waar de toekomst niet bestaat uit krimp maar uit groei. Hoe weet ik nog niet, maar ik zie wel kansen. Ik hoop dat meer mensen die gaan ontdekken.

Liewe heeft zijn nieuwe kansen deels al ontdekt. De kleine baas heeft in de gaten gekregen dat lopen ook betekent dat je je uit de voeten kunt maken wanneer je iets hebt gedaan dat eigenlijk niet mag. Het baasje maakt er zelfs een spelletje van. Je ziet ’m denken… Als ik nu eens aan die grote plant trek, dan komt vast iemand me pakken om me op m’n donder te geven?

Haha papa, te laat… sukkel!
Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De foto van deze week is trouwens 2 weken geleden gemaakt door Philip Driessen en hoort bij het filmportret zoals te zien op de website van Zuid-Limburg branding. Philip, vanaf hier hartelijk dank voor de mooie serie! We spreken elkaar snel weer.

Tags: , , , , , , ,


 1. 6 Responses to “Nieuwe ronde, nieuwe kansen”

 2. By Johan on jan 4, 2011 | Reply

  Alle endorfine junks zitten in de winter meesmuilend achter de raampjes (al dan niet van een methadonbus/tacx ) naar buiten te kijken. En vooral bij jullie in Limburg was het bingo met die enorme sneeuwval. Nog even volhouden man! “Alles sal reg kom” ..:-) Gr. Johan

 3. By Boter on jan 5, 2011 | Reply

  Verroaier! ;)

 4. By FAKU/Jan. on jan 7, 2011 | Reply

  Ik dacht al komt er weer eens een berichtje of is hij van zijn geloof afgevallen? Even wat tijd voor je gezin en de broodnodige werkzaamheden thuis hoort er ook bij en met een goede planning hiervoor, geeft het geen stress. ( Dit is wat ik helaas te laat geleerd heb ) Ja het beste is ook je kansen af te wachten en er dan direct gebruik van te maken. Waarom koop je geen banden zonder binnenband???, deze zijn minder gevoelig voor allerlei lekkage. Als Brabander je inzetten voor Limburg kan geen kwaad, maar verloochen je afkomst niet.

 5. By Martijn Kagenaar on jan 7, 2011 | Reply

  Mooie blog, mooie film, mooie foto.
  En vandaag: MOOIE REGEN! Die spoelt alle ellendige pekel weg van ‘onze weg’. Zondag ZW3, droog, 6˚C. Dat wordt weer genieten in The Bright Site of Life ;-)

 6. By Jorg on jan 7, 2011 | Reply

  @ Martijn
  Lijkt me prima plan! Zondag wordt vast weer genieten!

  @ paps
  Je hebt nu tijd zat dus geniet er van. Niks moet alles mag!

  @ Boter
  Lul ;)

  @ Johan
  Dit weekend wordt smullen.
  Sneeuw weg… Zonnetje d’r bij! Laat de lente maar komen.

 7. By Martijn Kagenaar on jan 7, 2011 | Reply

  5 mooie GPS-fietsroutes van easy-going tot zwaar: http://favorites.maastrichtregion.com/blog/5-cycle-routes.html

Post a Comment