Buikpijn

januari 11, 2011 – 17:02

Buikpijn

Lokatie: Valkenburg Lengte rit: 74,8 Hoogtemeters: 586
Tijd: 03 uur, 01 minuten Gemiddelde: 24,7 Km/h Beeld: 11:59

Buikpijn heb ik ervan. Waarschijnlijk gaat mijn buikpijn voorlopig ook niet over. Mijn buikpijn heb ik te danken aan onze volksvertegenwoordigers in Den Haag. En hoogstwaarschijnlijk ben ik niet de enige met buikpijn. Er zullen wel meer mensen zijn waar de kosten voor smurfenopvang de pan uit rijzen. Dik zevenhonderd euro gaan we dit jaar méér betalen aan de opvang van de kleine baas. Da’s toch niet normaal meer; of heb ik nu een slag van de molen gekregen? En dan roepen ze in Den Haag dat ze de arbeidsparticipatie van de vrouw willen stimuleren. Nou stelletje pipo’s; goed bezig! We hebben thuis even zitten rekenen en onze koopkracht gaat harder naar beneden dan de schrijver van deze blog in de afdaling van de Ventoux.

Maar niet getreurd, we hebben een remedie gevonden voor deze kwaal. Liewe krijgt van ons gewoon een broertje of een zusje. Marjolein gaat stoppen met werken, dus Liewe hoeft niet meer naar de opvang. Hij heeft dan thuis al een speelkameraad. We krijgen er ook nog een klein beetje kinderbijslag bij, dat we vervolgens maar meteen doorsluizen naar onze – nog duurder geworden – zorgverzekering. Ik hoor het meneer Bakellende een paar jaar geleden in een toespraak nog roepen: ’Lieve mensen, we hebben het een tijdje zuur gehad, binnenkort komt het zoet’. Nou, hooggeachte inspiratieloze soepstengel, het is ondertussen zo zuur geworden dat bij mij de kiezen spontaan uit m’n bek springen.

Ik probeer Liewe uit te leggen dat de buikpijn voorlopig nog even aanblijft, als het een beetje tegen zit zelfs nog een jaar of drie. Ik zeg ’m dan; ’nou mennekke, je vader is nooit thuis omdat ie heel hard moet werken en er geen reet aan overhoudt,omdat de overheid liever centjes uitgeeft aan wachtgeld, snoepreisjes en veel te dure oorlogsvliegtuigjes. En dat allemaal in plaats van cultuur, onderwijs en opvang voor onze toekomst. Tja vriend, dat jij toevallig die toekomst bent, dat maakt ze in Den Haag schijnbaar geen ene flikker uit!’

Met buikpijn zat ik dit weekend ook weer op de fiets. Het broodje tonijnsalade van de dag eerder speelde me nog steeds parten. Ik had met Martijn om 08:30 afgesproken op de gebruikelijke stek. En om de regen te vermijden reden we een – achteraf gezien heel mooi – geïmproviseerd rondje. Als een natte krant met een buik vol stenen fietste ik rond. Bij Martijn was het al niet veel beter, die klaagde steen en been over pijn in z’n nek. Lekker klagen op de fiets; we leken wel twee oude zemelaars. Was het niet over lichamelijke gebreken, dan was het wel over de troep op straat. Sneeuw en pekel is dan wel verdwenen maar je krijgt er steentjes en ander bandenprikspul voor terug. De onvermijdelijke platte band kon dus ook niet uitblijven en diende zich vlak voor thuiskomst nog even aan. Na de pijlsnelle bandenwissel reden we in Maastricht de Maas over en het gesprek kwam op iets in de media wat ons deze week beiden had verbaasd.

Ergens afgelopen week was er een item in het journaal over de waterstand van de Maas en de overvolle riviertjes hier in de regio. Altijd ’leuke’ beelden… mensen die met hun nieuwe flatscreen boven het hoofd proberen het droge te bereiken. Vraagt de interviewer aan een ’bepaald’ karakter waar die hoge waterstand vandaan komt. Zeg die man: (accent aan) ’jaha, daar in Hojant kan de sneeuw wel weg zien, moar hie in Limburg ligge nog heeje bergege’(accent uit). Man man man, van dat soort teksten draait je maag spontaan om! ’Daar in Holland’ en ’hier in Limburg’.

Beste man dit ’is’ Nederland.

P.S. succes bij de mediamarkt

Tags: , , , , , ,


 1. 5 Responses to “Buikpijn”

 2. By Boter on jan 12, 2011 | Reply

  Het lijkt er zowaar op dat jouw politieke windhaan wat aan het draaien is beste broeder!
  Ps. Een keertje goed kakken wil ook nog wel eens wonderen doen tegen n buikpijntje trouwens…

 3. By Arthur on jan 12, 2011 | Reply

  Ah, Ventoux. Ik rijd daar eind mei voor het eerst naar boven. Nog tips alvast?

 4. By FAKU/Jan. on jan 13, 2011 | Reply

  Proficiat, met dit wederom mooie smeuïge verhaal.
  Je steeds opkomende emoties heb je weer prima verwerkt in je verhaal. Als je dit net zo volhoudt als je interesse in fietsen, komt er t.z.t. een mooi boekwerk vanuit?
  Deze man is nu al ruim de 66 gepasseerd, heeft minimaal 45 jaar harder, zeker langer, gewerkt dan de gemiddelde Nederlander, en dus ook verhoudingsgewijze de overheidspot, dik, gespekt, maar helaas ook ik, wij, worden gepakt en moeten het uitgave patroon hierop aanpassen, want helaas nog een zusje of broertje voor de 3 zonen lijkt mij niet mogelijk?, daarnaast zijn er voor onze categorie helaas geen potjes en worden ook wij verder uitgezogen. Kunnen wij met de gepakte jongeren geen actiegroep oprichten?
  Ik constateer tevens dat je nog steeds niet geïnvesteerd hebt in tubeloze banden.
  Houd je TAAI!!!!!!!!!!!!!!!!EENS KOMT ALLES GOED.

 5. By Paul on jan 13, 2011 | Reply

  Mooi stukje tekst weer. Ik dacht na n paar maanden weer eens kijken wat er nog op je site staat. Maar 1 ding begrijp ik niet: het “financieel gat” wil je opvullen door nog een koter op de wereld te zetten?!? lol. Tja, stukje eigen verantwoordelijkheid zullen we dat maar noemen; ieder z’n eigen keuzes… :-)

 6. By Jorg on jan 14, 2011 | Reply

  Hoi Paul,

  Mooi om te lezen dat je zo nog wel eens terug keert om m’n blog te lezen. Ach… dat ‘financieel gat’ vullen met nog ‘n koter is ook meer beeldspraak als waarheid ;-)

  Over keuzes gesproken… jij nog de keuze gemaakt om op de fiets te zitten de afgelopen weken? Voor dit weekend zijn hier de voorspellingen gunstig. Ik denk in ieders geval dat ik maar eens richting Banneux trap.

  gr,
  Jorg

Post a Comment