Knokken

april 7, 2010 – 17:30

Knokken

Lokatie: Geraardsbergen (België) Lengte rit: 84,6 Kilometer Hoogtemeters: 792
Tijd: 03 uur, 19 minuten Gemiddelde: 25,3 Km/p/u Beeld: 13:02
Het was een rare week die zich kenmerkte met mooie hoogtepunten en hele diepe duistere dalen. Er viel, in het begin van de week, een klus van een landelijk bekende vastgoed-ontwikkelaar de studio binnen. Er moest een nieuwbouwwoningbeurs (hoeveel woordwaarde zou die opleveren) ge-promoot worden. In een markt als deze geen sinecure dus de keuze voor de geijkte oplossing lag voor de hand. Maar deze keer was het anders. Na een dag knokken met mezelf,  om een pakkend campagne-haakje te bedenken, viel eindelijk het kwartje. Een mooi concept was geboren. Prikkelend, fris en in de woningmarkt toch wel vernieuwend. Gelukkig bleek dat knokken loont. Ik hoop en ga er ook van uit dat voor mijn broer hetzelfde geld. Verderop meer daarover.

Knokken was het vandaag ook op de fiets. Op het programma stond de toerversie van de jaarlijkse Hoogmis. Het weer was bar en boos. Als een heuse Flandriën baande ik me een weg door een smerig felle wind. Hagel en regen sneden in mijn gezicht. Voor het eerst reed ik in mijn korte fietscarrière Vlaanderens Mooiste en in Vlaanderen hebben ze kasseien. Nou dat heb ik geweten. Het snot stuiterde uit mijn neus, ik had pijn aan botten in mijn handen waarvan ik nog niet eens wist dat ze er zaten. Ik haat kasseien! En toch was het mooi. Mooi met name om de volgende reden. In Geraardsbergen draaiden we richting de kapelmuur. Het wolkendek brak open en daar kietelde een voorzichtig zonnetje mijn doorweekte gezicht, langs de kant op de muur stond het twee dik met juichend volk. Ik nam de laatste bocht vlak voor de top en zag daar,bovenop de kapel, de Heilige Maagd Maria. Haar gouden aanblik glinsterde in het zonlicht. Ik sloeg een kruisje. Die was voor Arie, Amen!

Waar ik knok tegen de zwaartekracht, de regen, de hagel en de wind, daar heeft hij vanaf deze week te knokken tegen iets waar je liever niets mee te maken hebt. Arie kreeg deze week de mededeling dat hij 95% kans heeft op genezing. Genezing van de ziekte met de welbekende ”K”. De diagnose is Hodgkin. Arie is er ongelooflijk nuchter onder en ondertussen snap ik ook waarom. Hij weet namelijk dat knokken loont. Hij heeft het al meerdere malen bewezen, met school, werk en vriendschappen. Arie, over een jaartje of wat, als je weer helemaal het mannetje bent, fietsen we met z’n drieën, bij jou in de buurt, de Col des Champs op. In de volgwagen zitten pa en Liewe om ons, de kampioenen, te voorzien van voldoende bananen en het broodnodige vocht.

Tags: , , , ,


 1. 8 Responses to “Knokken”

 2. By Martijn on apr 7, 2010 | Reply

  Kluit!

  Toffe, inspirerende blog! Leuk om te lezen, ik zet m bij mn bookmarks.
  Mocht je interesse hebben te lezen wat mij zoal bezighoudt tegenwoordig:
  Check http://www.botergeel.nl [mijn blog]
  Groeten in Mestreeeeeech en succes met stoempen!

  Martijn

 3. By Jeroen on apr 7, 2010 | Reply

  Complimenten, Jorg!

  Mooie stukkies; misschien toch ook maar eens een fiets zien te regelen…

  Jer

 4. By Kleine kluit on apr 7, 2010 | Reply

  Kijk er naar uit om gezamelijk die col op te rijden broeder!
  Vanaf die dag wordt ie omgedoopt tot Col de la Kluit.
  Mooie blog wederom.
  We spreken elkaar nog om de schouders er onder te gaan zetten daar in de Alpen.

 5. By Rick on apr 8, 2010 | Reply

  Mooi stukje werk Jorg,
  Staat in mijn favorieten!

  Rick

 6. By Joep on apr 8, 2010 | Reply

  Leuke blog Jorg! Ga het zeker bijhouden.

  Ben over twee weken daar in het zuiden om de zwaar ‘over rated’ AGR te rijden, moest mee maar kijk veel meer uit naar Limburgs mooiste, LBL en mergelheuvelland.

  Wellicht komen we elkaar nog ergens tegen dit seizoen.

  Gr Joep

 7. By Jan Smeekens on apr 10, 2010 | Reply

  Mooie blog Jorg, maar dat heb je ook al van anderen gehoord.
  Goeie foto onder ‘Wie dit schrijft’, je hebt wel iets van Anquetil nadat-ie voor de 5-de keer de Tour had gewonnen. Of is het zweet niet echt en komt het uit de plantenspuit van Marjolein?
  Zelf fietsen je tante en ik (ik kan haar met moeite bijhouden) elk jaar op de laatste zondag van augustus De Ronde van Vlaanderen in de omgeving van Oudenaarde. Een féést en met animatie(!) na afloop op de Markt.
  Op de eerste zondag van september heb je dan nog De Gordel: 100 km rondom Brussel. Een nog groter feest.
  Of ik dat dit jaar red, weet ik niet. Maar als we je voorbij zien vliegen, zwaaien we. Beloofd.

 8. By Kleine kluit on apr 11, 2010 | Reply

  Tip: mooie fiets-special in de Volkskrant van afgelopen zaterdag!
  Met info over oa. de hongerklop en waaier-posities!

 9. By Lau on apr 12, 2010 | Reply

  Mooi artikel dat even in een paar zinnen ongeveer de essentie van het menselijk bestaan neerzet.

  groeten,

  Lawrence (Fiets forum).

Post a Comment